Info

Syksystä 1995 Tampereelta on ollut on saatavilla kaikki, mitä elämältä tarvitset. 1.11.1995 Tampereelle nimittäin perustettiin viimein Suomen Tolkien-seuran alaosasto eli smial. Tämä smial, joka sai nimekseen Morel, on siitä lähtien ollut aktiivisimpia smialeita koko Suomessa ja kerännyt joukkoonsa Tampereen toimeliaimmat fantasiaharrastajat. Aktiivijäseniä on tällä hetkellä kymmenkunta.

Smial...???!?!?

Asiaan perehtymättömille informoitakoon, että smial tarkoittaa paitsi hobittikoloa myös Suomen Tolkien-seuran alaosastoa. Smialtoiminnan tavoitteena on saattaa yhteen samalla seudulla asuvia Tolkienin ystäviä tutustumaan toisiinsa, toimimaan yhdessä ja vaihtamaan mielipiteitä. Kesti monta vuotta, ennen kuin Tampereelle saatiin perustetuksi smial, mutta siitä tulikin sitten sitäkin puuhakkaampi.

Toimintaa, toimintaa!

Morel on olemassaolonsa aikana järjestänyt monenlaista aktiviteettia jäsenilleen. Kokoontumisia on ollut vähintään joka toinen viikko, ja niissä on sekä juteltu että katseltu fantasiaelokuvia - yleensä barbaarisellaisia. Tavallisten kokoontumisien lisäksi keväästä 2000 lähtien on järjestetty Teetä ja Tolkienia -tapaamisia, joissa keskustellaan hivenen vakavampaan sävyyn Tolkienin tai muiden fantasiakirjailijoiden teoksista.

Myös pitempiä retkiä on järjestetty. Olemme käyneet Viikinsaaressa, kaikenlaisia fantasia-aiheisia näytelmiä katsomassa, Tolkien-filmatisointien ensi-illoissa sekä Tolkien-seuran tilaisuuksissa. Lisäksi olemme järjestäneet joka toinen vuosi TamFan-fantasiatapahtuman.

Uudet jäsenet otetaan avosylin vastaan, sillä emme halua sisäpiiristyä. Erityisen mukavaa olisi, jos sinulla olisi uusia ideoita ja kykyä todettaa ne. Jos osaat esim. kirjoittaa, piirtää, näytellä tai laulaa, lahjoillesi löytyy varmasti käyttöä.

Tolkienko Pyhää?

Eikä sitten pidä luulla, että smialin jäsenet olisivat hartaita Tolkienin palvojia, joille kaikki J.R.R.T:n sanat ovat pyhää. Päinvastoin kriittiset mielipiteet ovat jopa tervetulleita keskustelunavauksia. Ja Tolkienin lisäksi muutkin keskustelunaiheet ovat toki sallittuja.

Pääsyvaatimuksena Moreliin on vain, että olet lukenut ainakin yhden J.R.R. Tolkienin romaanin ja että pidit siitä. Edes jäsenyys Suomen Tolkien-seurassa ei ole välttämätöntä. Jäseneksi on tervetullut kuka tahansa vähintään 18-vuotias. Vanhimmat jäsenemme ovat täysi-ikäisiä jopa hobittien mittapuulla.

Maksut

Täysin ilmaista tämä lysti ei kuitenkaan ole; jäsenmaksuksi on päätetty viisi euroa, mutta sen maksettuasi oletkin Morelin jäsen loppuikäsi. Jos haluat myös Suomen Tolkien-seura Konnun jäseneksi, siitä täytyy maksaa erikseen, mutta silloin saat kotiisi kaksi hyvää lehteä, Legolasin ja Hobittilan Sanomat.

Kokoontumiset

Morel kokoontuu talvikuukausina lähes joka torstai; parillisina viikkoina suuremmalla joukolla ja parittomina viikkoina pienemmällä porukalla Teetä ja Tolkienia -tapaamisisssa. Kesäkuukausina kokoontuminen on epäsäännöllisempää, joten ajoista kannattaa kysellä smialin jäseniltä.

Tervetuloa joukkoon!